sobota 28. prosince 2013

Velké dobrodružství výmněných studentů aneb RUTA Independencia

V mé roční výmněně jsou dva "velké" výlety s ostatníma výmněnýma studentama a s Rotariánama. Jsou to : RUTA Independencia a RUTA Maya. Samozřejmě máme i více vvýletů, ale ty jsou spíše jako víkendové přespávačky.
Ve dnech 23.října - 31.října 2013 proběhl první "velký" výlet. Tento výlet se jmenuje RUTA Indepemdencia. Ale zároveň jsme spojili RUTU i velý meeting v městě jménem Chihuahua. Na tomto meetingu se sešli výmnění studenti z celého Mexika. Přeletávali jsme tam letadlem, takže mám plno nových zážitků. Představte si plné letadlo výmněných studentů jak zpívají, pouštějí hudbu a baví se. Prostě paráda. Potkala jsem i dokonce své kamarády z Česka a Slovenka.
První den jsme přespali v Pueble.  Druhý den jsme jeli do Teotihuacánu a pak do Mexico City, kde jsme přespali. Další den jsme přeletěli do Chihuahua, kde jsme strávili celý víkend. Navštívili jsme tu i SIERRA BARRANCA DEL COBRE. Poté jsme se vrátili zase do Mexico City. Poté jsme navštívili San Miguel. Poté Guanajuato a poslední den jsme jeli do města Leon a pak návrat do Puebly. Tam jsme přespali a hurá domů.
Tento výlet se mi moc líbil. Poznali jsme spousty nových věcí a měst. Celou dobu jsme se moc dobře bavili. Už se těším na další výlet.
Jediné co bych tomuto výletu vytkla je, že jsme strávili hodně času v autobuse. Ale ty zážitky za to stály.
Cílem této cesty bylo poznat sever a střed Mexika. Navštívili jsme spoustu měst. A taky jsme měli možnost si vyměnit odznáčky a vizitky s ostatními studenty. Moje sako se začíná pomalu plnit :).
Když pojedete do Mexika na výměnu, musíte jet na RUTU Independencii a RUTU Mayu !!





























Kdyby jste se chtěli na něco zeptat, můžete mě kontaktovat zde:
Email: sabina.sig.SS@gmail.com

Filmová noc

Včera jsme se s rodinkou vypravili do kina.
Prvně jsme zašli na film, který se jmenuje "Walter Mitty".  Na to by jste určitě měli zajít do kina, je to, jak o lásce, tak i dobrodružství, ale také se hodně zasmějete. Příběh vypraví o jednom muži - Waltrovi, který pracuje  v jednom časopise a má za úkol skladovat fotky od jednoho fotografa,  a když jsou potřeba, tak  je musí dodat. Ale  jednoho dne se ztratí snímek 25 a tak se Walter vydává na nebezpečnou cestu. Chce najít toho fotografa. Nakonec se z něj stane úplně jiný člověk.
Walter Mitty

Poté jsme se vydali na večeři do Rocketto café. Objednali jsme si sendvič s hranolkami a já horké capuccino. Byla to mňamka :3 .
Moje výborné capuchino

Ale tímhle naše filmová noc neskončila. Po večeři jsme zamířili znova do kina. Tentokrát jsme zašli na film s názvem "Last Vegas". V tomto filmu se vydávají staří kamarádi do Las Vegas. Je to fakt sranda.

Domů jsme se vrátili po půlnoci. Určitě to ještě někdy zopakujeme.

Kdyby jste měli nějaké otázky, tak mi napište na email: sabina.sig.SS@gmail.com.